Mastersheet: Resultaat door Inzicht in Data. BI Software, BI consultant, kpi, performance management, business intelligence, Qlik, PowerBI, Tableau
December 2020

BI Software – Microsoft Power BI

vollediger, sneller en goedkoper rapporteren en analyseren

Veel bedrijven zijn dagelijks druk met het verzamelen van data, het maken van rapportages, het vullen van dashboards en het analyseren hiervan. Kostbare tijd van uw financiële afdeling en het management. Helemaal zonde als u weet dat BI software dat werk ook voor u kan doen. Niet alleen veel goedkoper, maar ook sneller, vollediger en met minder fouten. Een tijdsbesparing van meer dan 70% is vrij eenvoudig te realiseren.

Business Intelligence (BI) = het verzamelen en bewerken van data en deze data omzetten naar kennis en informatie in de vorm van dashboards, rapportages en analyses

1. BI software is een tool voor controller en management

De afgelopen jaren zijn er meerdere pakketten op de markt gekomen onder de noemer Business Intelligence (BI) Software die u (geautomatiseerd) helpen om rapportages te maken, dashboards te vullen en analyses uit te voeren. Naar wens worden de rapportages en analyses – zonder extra kosten – dagelijks, wekelijks of maandelijks (geautomatiseerd) voor u vernieuwd. Up-to-date inzicht waarmee u direct aan de slag kunt. De software is daarbij eenvoudig te koppelen aan uw bestaande systemen (Boekhoudpakket / ERP / CRM / WMS / Projectadministratie / Google etc).

2. Microsoft Power BI: bewezen en betaalbaar

De meeste bekende leverancier voor het MKB van Business Intelligence (BI) software in Nederland is Microsoft met het product Microsoft Power BI. Dit is tevens één van de goedkoopste leveranciers met een licentie van nog geen 10 Euro per gebruiker per maand. Microsoft Power BI is onderdeel van de 365 suite van Microsoft en zodoende makkelijk te koppelen. Andere bekende leveranciers in Nederland van BI software zijn Qlik (Qlikview en Qliksense) en Tableau.

Voor veel bedrijven die ook gebruik maken van excel zal het herkenbaar zijn dat deze documenten lastig te delen zijn en gevoelig zijn voor veranderingen die medewerkers in documenten kunnen aanbrengen. Óf je moet rapportages naar PDF printen óf je hebt collega’s nodig die met excel overweg kunnen.

3. Toegankelijk, gebruiksvriendelijk en hufter-proof

Een onderscheidend voordeel van Business Intelligence software is dat het specifiek gemaakt is om door medewerkers met weinig kennis van data, excel, spreadsheets e.d. gebruikt te worden. De presentatie is erg gebruiksvriendelijk, hufter-proof en toegankelijk. Niet alleen op het werk, maar ook thuis kunt u via een smartphone, IPAD of laptop uw rapportages, dashboard en analyses bekijken.

4. Self-service & -management

Dit laatste punt brengt een ander voordeel met zich mee. Niet alleen is het gebruik eenvoudig, ook kunnen rapportages en analyses door managers en medewerkers eenvoudig zelf worden gemaakt. Actie die nodig is op basis van geconstateerde afwijkingen, trends of incidenten kunnen direct door uw medewerker worden opgepakt. Business Intelligence software past daarmee goed bij de ontwikkeling om medewerkers meer verantwoordelijkheid te geven.

5. Financiële & niet-financiële data uit meerdere systemen in 1 pakket

De meeste pakketten beperken zich tot een rapportage of dashboard op basis van de data uit het eigen systeem. Analyseren is vaak vrij lastig zonder kennis van het betreffende systeem. Daarnaast is het vaak niet mogelijk om financiële en niet-financiële data in 1 rapportage samen te brengen zonder gebruik te maken van Excel. BI Software heeft wel die mogelijkheid. Zonder tussenkomst van andere databases kunt u direct uw BI Software koppelen met uw boekhoudpakket, CRM-pakket, projectadministratie, google analytics of andersoortige software en databronnen waar u binnen uw bedrijf gebruik van maakt.

Wat kan MasterSheet voor u doen?

MasterSheet heeft als slogan “Resultaat door Inzicht in Data”. Wij implementeren business intelligence software (onder andere Microsoft Power BI, Qlik en Tableau) om de prestaties dagelijks te meten. Wij helpen met het verbeteren van data en wij trainen medewerkers om zelf met data en rapportages aan de slag te gaan.

Voor zover nog niet aanwezig helpen wij bedrijven KPI’s te definiëren, de eigen prestaties (beter) te meten en tijdig trends te signaleren en te analyseren. Kennis en inzicht waarmee sneller en beter besluiten kunnen worden genomen. Niet alleen door het management, maar ook door medewerkers zelf.

Wij ondersteunen bedrijven bij het vertalen van strategische doelstellingen naar prestatie-indicatoren: voor het gehele bedrijf, afdelingen en/of individuele medewerkers.

Niets vinden wij zo mooi als een medewerker die als eigen ‘ondernemer’ met zijn eigen dashboard met prestaties aan de slag gaat.

BI Software: sneller, goedkoper en vollediger rapporteren en analyseren met Microsoft Power BI
Contact kunt u opnemen met Robert Laan, directeur MasterSheet

Tel: 06 83 57 14 91;  

Email: robert@mastersheet.nl

LinkedINMasterSheet bedrijfspagina

CAPTCHA
Een moment geduld aub.
MasterSheet is opgericht door Robert Laan, voormalig CFO bij diverse ondernemingen in het MKB. MasterSheet richt zich op ondernemers en managers die groei realiseren, willen realiseren of nog worstelen met de vraag hoe zij de weg omhoog kunnen vinden. Wij helpen ondernemers, managers en organisaties om vanuit een bestaande strategie kritische succesfactoren te definiëren, meetbare KPI’s op te stellen, normen en targets te bepalen, trends te signaleren en data te ontsluiten zodat dagelijks de stand van zaken bekend is én tijd besteed kan worden aan analyse en verbetering (in plaats van verzamelen en rapportage). Kernwoorden voor MasterSheet zijn: KPI Strategie, kritische Succesfactoren, Balanced Scorecard, prestatie indicatoren, Business Intelligence oplossingen, BI, Big data, dashboard, management rapportage, data science, Power BI, Qlikview & Qliksense en Tableau. 

BI Software, KPI’s handel en logistiekKPI’s HR, Business Intelligence MKBKPI’s projectorganisatiesBI consultantBI consultant GelderlandBI consultant OverijsselKPI’s HRBI consultant Power BIBI consultant QlikBusiness IntelligenceKPI strategie, Dashboard & rapportage.