HR KPI’s waarmee je het verschil kunt maken

Hieronder staan 10 moderne HR KPI’s waarmee je als HR professional samen met je management het verschil kunt maken. Zeker de 1e (NPS), 4e (diversity) en 10de KPI (external ratings) passen helemaal bij deze tijd.

Vragen? MasterSheet helpt graag met het verder uitwerken van deze en andere HR KPI’s. Daarnaast kunnen wij u helpen met de implementatie van moderne Business Intelligence Tools als Microsoft Power BI en Qlik om uw HR KPI’s periodiek (en eventueel realtime) te meten.

HR KPI's

HR KPI’s – Kritische performance indicator

Een KPI is een indicator waarmee prestaties gemeten kunnen worden. KPI’s (bijvoorbeeld HR KPI’s) kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet en op verschillende niveau’s binnen de organisatie worden gedefinieerd. KPI’s worden onder andere gebruikt om strategische doelstellingen te concretiseren en te toetsen waar men staat qua realisatie. Maar ook dieper in de organisatie kun je KPI’s goed gebruiken. Bijvoorbeeld om tactische of operationele doelstellingen te verhelderen voor medewerkers en/of teamleiders.

Je kunt je zelfs afvragen waarom je niet aan iedere medewerker een eigen dashboard geeft met daarop de voor zijn of haar belangrijkste KPI’s. De kracht van goed KPI-management is dat KPI’s elkaar aanvullen of versterken. Dit lukt natuurlijk niet altijd. Enige vorm van verstrengeling tussen belangen van afdelingen is niet uit te sluiten en ligt ook in de aard van de functies die van nature binnen een bedrijf aanwezig zijn. Zo kan het zijn dat een bedrijfsjurist het niet altijd eens zijn met een accountmanager als deze ervoor kiest om garantietermijnen te verlengen.

Wij adviseren daarom altijd om bij het kiezen van KPI’s ook altijd 1 of 2 afdeling of medewerker overstijgende KPI’s te benoemen waarbij realisatie afhankelijk is van de mate waarin samenwerking tussen medewerkers en/of leidinggevende succesvol is.

HR KPI's: 10 moderne en waardevolle HR KPI's
Contact kunt u opnemen met Robert Laan, directeur MasterSheet

Tel: 06 83 57 14 91;  

Email: robert@mastersheet.nl

LinkedINMasterSheet bedrijfspagina

Contactformulier

Als u onderstaand contactformulier invult, zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Een moment geduld aub.
MasterSheet is opgericht door Robert Laan, voormalig CFO bij diverse ondernemingen in het MKB. MasterSheet richt zich op ondernemers en managers die groei realiseren, willen realiseren of nog worstelen met de vraag hoe zij de weg omhoog kunnen vinden. Wij helpen ondernemers, managers en organisaties om vanuit een bestaande strategie kritische succesfactoren te definiëren, meetbare KPI’s op te stellen, normen en targets te bepalen, trends te signaleren en data te ontsluiten zodat dagelijks de stand van zaken bekend is én tijd besteed kan worden aan analyse en verbetering (in plaats van verzamelen en rapportage). Kernwoorden voor MasterSheet zijn: KPI Strategie, kritische Succesfactoren, Balanced Scorecard, prestatie indicatorenBusiness Intelligence oplossingen, BI, BI consultant Big data, dashboard, management rapportage, data science, BI Consultant Power BI,  Power BI expert, Consultant Qlikview & Qliksense en Tableau. BI Software, KPI’s handel en logistiekKPI’s HR, Business Intelligence MKBKPI’s projectorganisatiesKPIís maakindustrie en KPI’s productie,BI consultantBI consultant GelderlandBI consultant Overijssel, KPI’s HR, BI consultant Power BI, BI consultant QlikBusiness IntelligenceKPI strategie, Dashboard & rapportage.